پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم

word
117
3 MB
32498
1392
کارشناسی ارشد
قیمت: ۱۱,۷۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم

    پایان نامه کارشناسی ارشد رشته باغبانی- میوه کاری

    چکیده

     

    به منظور بررسی فنولوژی گل و میوه در برخی ارقام زیتون آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 5  رقم و پنج تکرار و 5 درخت به ازای هر تکرار در منطقه درام شهرستان طارم به اجرا در آمد. ارقام زیتون شامل کایلت، میشن، مانزانیلا، کنسروالیا و زرد بود. در این تحقیق خصوصیات گلدهی و میوه درختان بر اساس دستورالعمل ارائه شده توسط شورای بین المللی زیتون (IOC) اندازه گیری شد. نتایج بدست آمده نشان داد که بین ارقام به لحاظ تعداد گل آذین،تعدادگل در گل آذین و درصد گلهای کامل اختلاف معنی داری وجود نداشت. رقم کایلت بیشترین تعداد گل آذین و کنسروالیا دارای کمترین مقدار بود. بیشترین و کمترین تعدادگل به ترتیب مربوط به ارقام کنسروالیا و مانزانیلا بود. رقم زرد دارای بیشترین درصد گل کامل و رقم میشن دارای کمترین مقدار این صفت بود. همچنین مقایسه میانگین  داده ها نشان داد که بین ارقام به لحاظ درصد گوشت، نسبت گوشت به هسته، درصد تشکیل میوه و وزن میوه، درصد روغن در ماده خشک تفاوت معنی داری وجود دارد. بیشترین و کمترین درصد گوشت و نسبت گوشت به هسته و درصد تشکیل میوه به ترتیب مربوط به ارقام کنسروالیا و کایلت می باشد. همچنین کنسروالیا دارای بیشترین وزن میوه و رقم زرد دارای کمترین مقدار این صفت در میان ارقام مورد مطالعه بود. مانزانیلا و زرد دارای بیشترین و کمترین درصد روغن در ماده خشک بودند.بعد از تجزیه برگی، بیشترین مقدار عناصر پر مصرف در رقم مانزانیلا مشاهده گردید.

    واژگان کلیدی: ارقام زیتون، صفات فنولوژیکی، پومولوژیکی، درام

     

    فصل اول: کلیات

     

    مقدمه

    گیاه زیتون از جنس Olea و خانواده Oleaceae با بیش از 40-30 گونه می باشد. معروفترین گونه آن Olea europaea است که در اقصی نقاط دنیا کاشته می شود. زیتون یکی از قدیمی­ترین درختان میوه و منبع اصلی روغن خوراکی در حوزه مدیترانه برای هزاران سال بوده است. امروزه با پیشرفت علم و مشخص شدن خواص غذایی و درمانی زیتون و روغن آن، گرایش به مصرف آن افزایش چشمگیری داشته است، چراکه روغن زیتون دارای سطح بالایی از اولئیک اسید (یکی از سالم­ترین اسید­های چرب) است (سیفی، 2008).

    کشور ما با وجود نیاز مبرم به این ماده غذایی نقش چندانی در این توسعه نداشته است و سالیانه مقادیر زیادی از روغن مورد نیاز خود را (حدود 90 درصد) وارد می نماید که برای جلوگیری از واردات باید به توسعه کشت این محصول پرداخت اما متاسفانه بدلیل وجود برخی کاستی ها و ضعف های مشهود از جمله : تعیین بهترین رقم از لحاظ عملکرد، عدم سرمایه‌گذاری مناسب در صنایع تبدیلی، کمبود نیروی متخصص، ضعف آموزش‌ باغداران، ضعف بنیه مالی اغلب پیمانکاران طرح در مبارزه با اشاعه آفات و بیماری‌ها،. عدم مقابله جدی با «ورود روغن زیتون تقلبی و دانه‌های زیتون قاچاق و بدون قرنطینه» در بازار ، ضمن ایجاد رقابت ناسالم با تولیدکنندگان داخلی منجر به ورود آفات خطرناک به باغ‌های زیتون می‌شود. دلایل فوق از عواملی است که می‌تواند بر روند مطلوب اجرای توسعه باغ های زیتون تأثیر منفی بگذارد.

    زیتون یکی از مهمترین محصولات باغی شهرستان طارم در استان زنجان است و سطح زیر کشت آن به ویژه در منطقه درام این شهرستان روبه افزایش است. و برنامه های متعددی جهت احداث باغ های زیتون و نیز اصلاح ارقام نا سازگار با روش پیوند در منطقه در حال اجرا است. لذا معرفی ارقام تجاری سازگار با شرایط این منطقه ضروری است. لذا هدف از مطالعه حاضر بررسی خصوصیات کمی مهم گل و میوه برخی از ارقام مهم زیتون موجود در منطقه درام است. از این طریق ضمن مقایسه ارقام با همدیگر می توان ارقام مناسب منطقه را معرفی و نیز با گروه­بندی ارقام از نظر صفات کمی گل و میوه امکان گزینش والدین مناسب برای پیشبرد برنامه­های اصلاحی از طریق اجرای تلاقی­های هدفمند فراهم می­گردد.

                                    

    بیان مسئله و ضرورت انجام تحقیق                                      

    کاشت زیتون در هر منطقه مستلزم کشت­های آزمایشی و اثبات عملکرد آنها است. به عبارت دیگر تنها زمانی می­توان به کشت یک رقم در منطقه مورد نظر اقدام کرد که قبلاً در کشت­های آزمایشی به ثمر رسیده باشد. خوشبختانه هم­اکنون در بسیاری از مناطق زیتون­خیز کشور ارقام مختلف مطرح خارجی و داخلی زیتون در بلوک­های آزمایشی کاشته و مورد ارزیابی قرار گرفته­اند. اما در سوی دیگر در باغ­های کاشته­شده­ای که بدون توجه به ارقام مناسب اقدام به کاشت شده است پس از گذشت چندین سال باغداران با مشکلات عدیده­ای روبه رو شده­اند. زیتون یکی از قدیمی­ترین درختان میوه و منبع اصلی روغن خوراکی در حوزه مدیترانه برای هزاران سال بوده است. امروزه با پیشرفت علم و مشخص شدن خواص غذایی و درمانی زیتون و روغن آن، گرایش به مصرف آن افزایش چشمگیری داشته است، چراکه روغن زیتون دارای سطح بالایی از اولئیک اسید (یکی از سالم­ترین اسید­های چرب) است (سیفی،2008).

    بر اساس آمار شورای بین‌المللی زیتون (2011) میزان تولید روغن زیتون ایران 6 هزار تن برآورد شده که تقریباً 1/0 درصد تولید روغن زیتون دنیا است. همچنین در همین سال ایران با تولید 45 هزار تن کنسرو زیتون تنها 8/1 درصد از تولید دنیا را در اختیار داشته است. با توجه به وابستگی کشور به واردات دانه­های روغنی، توسعه باغ­های زیتون در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. سطح باغ­های بارور زیتون در کشور 35 هزار هکتار است اما بر اساس مطالعات انجام شده و با توجه به شرایط اقلیمی، انتظار می­رود در پایان برنامه پنج ساله پنجم توسعه، 78 هزار هکتار باغ بارور جدید به سطح باغ­های کنونی افزوده شود(بی نام، 1392). بی­‌شک توسعه باغ­های جدید نیازمند ارقام سازگار و پر­محصول زیتون اعم از روغنی، کنسروی و دو منظوره (روغنی و کنسروی) است. جهت اجرای برنامه­های اصلاحی و دستیابی به ارقام جدید و متناسب با برنامه­های توسعه­ای در صنعت زیتون، اساسی­ترین روش، تلاقی بین ژنوتیپ­ها است و در این راستا انتخاب والدین مناسب بسیار مهم می­باشد. گلدهی و تنظیم باردهی، عملکرد میوه و روغن بالا، تولید میوه­های درشت تر در ارقام کنسروی و نسبت بالای گوشت به هسته میوه بویژه در ارقام روغنی از اهداف اصلاحی مهم در برنامه اصلاحی درخت زیتون می­باشد (داووری و بالدونی،2007). تظاهر تفاوت­های ژنتیکی ارقام در قالب بروز تنوع وسیع از نظر صفات کمی گل و میوه باعث می­گردد که این صفات به عنوان یکی از نشانگر­های عمومی، کاربردی و گزینشی برای مطالعه تنوع ژنتیکی، گروه­بندی ارقام و انتخاب والدین مناسب برای اجرای برنامه­های تلاقی­های هدفمند مورد استفاده قرار گیرند (جلیلی و همکاران، 1390). گروه­بندی ارقام بر اساس تعداد زیادی صفات کمی و کیفی می­تواند روشی مطمئن در تعیین شباهت­ها و فواصل خویشاوندی یا دوری ژنوتیپ­ها باشد تا از این طریق ارقامی با بیشترین فاصله و تمایز ژنتیکی از نظر صفات مهم باغی انتخاب و در برنامه­های اصلاحی برای ایجاد حداکثر تنوع ژنتیکی و دو­رگه­های با ارزش مورد استفاده قرار گیرند. از لحاظ کمی هرچه والدین از یکدیگر دورتر باشند، تنوع بیشتری در نتاج حاصل از آن­ها ایجاد خواهد شد (دانایی و همکاران، 1380).

    با توجه به این واقعیت که تنوع مورفولوژیکی و پومولوژیکی موجود در بین ارقام زیتون ریشه در تنوع ژنتیکی آن­ها دارد، ارزیابی چنین تنوعی منجر به شناسایی کلون­های با­ارزش در بین ارقام متعدد زیتون می­شود. برای این­منظور مجموعه­ای از معیار­ها از قبیل مشخصات درخت (شکل و ابعاد)، ساختار و اندازه میوه، شکل و اندازه برگ و هسته و غیره مورد استفاده قرار می­گیرد (هاناچی و همکاران،2008). فهرستی از این مشخصات توسط انجمن بین­المللی روغن زیتون (IOC[1], 2000)، تهیه و اعلام شده است.

     

    پرسش اصلی تحقیق

     ویژگی های شاخص پومولوژیکی ارقام انتخاب شده در منطقه درام کدام است و آیا این ارقام برتری خاصی نسبت به رقم رایج منطقه (زرد( دارند و می توانند جایگزین آن گردند؟

     

    اهداف تحقیق

    بررسی و شناسایی صفات عملکردی ارقام مختلف زیتون و امکان جایگزینی آن با رقم زرد.  

    تعیین ارقام سازگار با شرایط محیطی منطقه درام شهرستان طارم جهت احداث باغ.

    بررسی ارقام مختلف زیتون از لحاظ جذب عناصر غذایی و صفات فیزیولوژیکی.

     

    Abstract

    This study was done in the form of randomized complete block design to investigate the adaptation of four commercial olive varieties; i.e. caillat, Mission, Manzanilla and Conservalia, in Dram area of Tarom county. Some vegetative and reproductive traits were measured in this design and then analyzed and evaluated through using SAS. The results of data variance analysis showed that there was a significant difference between the varieties with respect to the branch yield, dry matter fruit oil percentage, olive flesh percentage, flesh: stone ratio, fruit-set percentage and fruit weight. Manzanilla had the highest branch yield and dry matter fruit oil percentage; whereas Conservallia had the highest percentage of fruit-set, flesh percentage, flesh: stone ratio and fruit weight among the studied varieties. Manzanilla was placed next to it in this regard. Concerning the studied traits, Kaylet had the lowest rank.

    Keywords: Olive varieties, pomological traits, darram, oil percentage

    Author: Sepideh vata

  • فهرست و منابع پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم

    فهرست:

    چکیده ...............................................................................................................................................................1

    فصل اول: کلیات تحقیق ...................................................................................................................................2

    بیان مسئله وضرورت انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………..

    سؤالهای اصلی تحقیق…………………………………………………………………………………………………………….

    اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………………………..

     

    فصل دوم: مرور منابع........................................................................................................................................

    2-1        مبدا و تاریخچه زیتون......................................................................................................................................................

    2-1-1    تاریخچه زیتون در جهان.................................................................................................................................................

    2-1-2    تاریخچه زیتون در ایران.................................................................................................................................................  

    2-2-1   خصوصیات رقم کایلت.................................................................................................................................................

    2-2-2    رقم میشن......................................................................................................................................................................

    2-2-3    رقم مانزانیلا..................................................................................................................................................................

    2-2-2  رقم زرد........................................................................................................................................................................

    2- 3    سطح زیر کشت و تولید زیتون در ایران و دنیا....................................................................................................................

    2-4     اهمیت غذایی و دارویی زیتون...............................................................................................................................................

    2-5     اکولوژی زیتون.......................................................................................................................................................................

    2-6     تغذیه زیتون...........................................................................................................................................................................

    2-7     گلدهی زیتون.........................................................................................................................................................................

    2-7 -1  گل انگیزی....................................................................................................................................................................

    2-7-2  اثر دوره نوری و شدت نور............................................................................................................................................

    2-7-3  اثر دما............................................................................................................................................................................

    2- 7-4  نقش تنظیم کننده های رشد..........................................................................................................................................

    2- 7-5  گل آغازی....................................................................................................................................................................

    2-7-6  تمایز...............................................................................................................................................................................

    2-7-7  گرده افشانی..................................................................................................................................................................

    2-7-8  فنولوژی گل.....................................................................................................................................................................

    2-7-9  مرفولوژی گل.................................................................................................................................................................

    2-8     خصوصیات میوه زیتون..........................................................................................................................................................

    2-8.-1  مراحل رشد و نمو میوه...................................................................................................................................................

    2-8-2   تنظیم رقابت بین میوه ها.................................................................................................................................................

    2-8-3   تنفس میوه.......................................................................................................................................................................

    2-8-4   فتوسنتز میوه...................................................................................................................................................................

    2- 8 – 5. مراحل رسیدن میوه و زمان برداشت.............................................................................................................................

    2- 8 – 6. سال آوری در زیتون...................................................................................................................................................

    2- 8 –7. اهداف اصلاحی زیتون.................................................................................................................................................

    2- 9 . بیماریهای زیتون...............................................................................................................................................................

    2- 9–1. مگس میوه زیتون.........................................................................................................................................................

    2- 9–2. پسیل زیتون..................................................................................................................................................................

     

    فصل سوم: مواد و روشها................................................................................................................................

    3-1.محل انجام آزمایش.............................................................................................................................................................

    3-2.ارقام مورد استفاده در تحقیق................................................................................................................................................

    3- 2–1.رقم کایلت......................................................................................................................................................................

    3- 2–2.رقم میشن......................................................................................................................................................................

    3- 2–3.رقم مانزانیلا....................................................................................................................................................................

    3- 2–4.رقم کنسروالیا.................................................................................................................................................................

    3- 2–5.رقم زرد..........................................................................................................................................................................

    3-3.طرح آماری مورد استفاده........................................................................................................................................................

    3-4.مراحل انجام آزمایش................................................................................................................................................................

    3-5.مواد مورد استفاده در تحقیق......................................................................................................................................................

     

     

     

     

    3-6.اندازه‌گیری‌های مزرعه‌ای.............................................................................................................................................................

    3-7. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات..................................................................................................................................................

     

    فصل چهارم: تجزیه تحلیل داده ها و یافته های تحقیق.......................................................................................

    4-1- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات رشدی............................................................................................................................

    4-2- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات مورفولوژیکی..................................................................................................................

    4-3- نتایج حاصل از اندازه گیری صفات پومولوژیکی..................................................................................................................

    4-4- نتایج حاصل از اندازه گیری عناصر پر مصرف و کم مصرف برگ.......................................................................................

     

     

     

    فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و پیشنهادات......................................................................................................

    5-1. بحث......................................................................................................................................................................................

    5-2. نتیجه گیری............................................................................................................................................................................

    5-3. پیشنهادها ..............................................................................................................................................................................

     

    فهرست منابع .................................................................................................................................

    منبع:

     

    جلیلی، ا.، ربیعی، و.، اعظمی، م. ع. و داغستانی، م. 1390. تنوع ژنوتیپی آلو و گوجه با استفاده از ویژگی­های مورفولوژیکی در منطقه مراغه. مجله به ­نژادی نهال و بذر. 1(3): 357-374.

    دانایی، م.، احمدی، م. ر و گرامی، ع. 1380. تجزیه کلاستر ارقام سویای ایران و بدست آوردن توابع محیطی مربوط به آن­ها. مجله علوم کشاورزی ایران. 32(2): 285-293.

    زینانلو، ع. ا.،ابراهیم زاده معبود،ح.،خلیقی،ا.، طلایی، ع، ر،. 1379. بررسی اثرات گرده افشانی متقابل در تشکیل میوه و خصوصیات روغن در چند رقم زراعی و اثرات سطوح و اثرات سطوح مختلف هورمونهای گیاهی در سال آوری زیتون (L. Olea europaea).

    صادقی، ح. 1381. کاشت، داشت و برداشت زیتون. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.

    صادقی، ح. 1389. مدیریت باغ­های زیتون. انتشارات آوای مسیح، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری. ساری. 320 صفحه.

    طاهری، م. و ملکوتی، م. 1379. ضرورت مصرف بهینه کود برای افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی زیتون در کشور. نشریه فنی شماره 66. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.

    7) طاهری، م. 1386، مدیریت تغذیه باغهای زیتون، مجموعه مقالات پنجمین جشنواره ملی زیتون، کرمان، ایران.

    8) طاهری، م. (1388 الف). گزارش سالانه طرح­های تحقیقاتی. مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان زنجان. زنجان. ایران.

    9) طاهری ، م . طلائی . ع .،1378. بررسی چگونگی افزایش تشکیل میوه و کاهش ریزش میوه ها در درختان زیتون با استفاده از محلول پاشی عناصر نیتروژن، بر(B) و روی. سومین همایش ملی زیتون، 48.

     

    10) طاهری، م. و ملکوتی، م. 1379. ضرورت مصرف بهینه کود برای افزایش عملکرد و ارتقاء کیفی زیتون در کشور. نشریه فنی شماره 66. انتشارات نشر آموزش کشاورزی. کرج. ایران.

    طباطبایی، م. 1374. زیتون و روغن آن. انتشارات صندوق مطالعاتی توسعه کشت زیتون. 400 صفحه.

    12)فارسی، م. و باقری، ع. 1377. اصول اصلاح نباتات. انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد. مشهد. 296 صفحه.

    13) قلی یان، ا.، زینانلو، ع، ا.، صداقت حور، ش. 1392، تعیین بهترین روش هرس باز جوان سازی زیتون و مناسب ترین زمان مصرف کود، پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی رشت.

    14) محمدی، ح. و  وکیلی، د. 1385. زیتون (کاشت، داشت، برداشت و فرآوری). انتشارات ندای سبز شمال

    15) مسچی، م.، خزینی، ف.، عصمتی، ع.، شیرزاد، ح. و ضرابی، م. م. 1381. راهنمای زیتون (کاشت، داشت، برداشت، فرآوری). نشر آموزش کشاورزی. 196 صفحه

    16) مقصودی، ش. 1387. تکنولوژی زیتون و فرآورده های آن. انتشارات علم کشاورزی ایران. 298 صفحه

    17) نوری رودسری، ا.، ارزانی، ک.، مومنی، ع. و طاهری، م. 1391. بررسی سازگاری زیتون (Olea europaea L.) در شرایط اراضی شیب دار منطقه طارم استان زنجان با استفاده از سنجش از دور(RS) و سامانه های اطلاعات جغرافیایی(GIS). رساله دکتری تخصصی علوم باغبانی. دانشگاه تربیت مدرس.

     

    18- Aitchison, J. E. T. 1890. “Notes on the products of western Afghanistan and of North – Eastern Persia”. Transactions of the Botanical Society (Edinburgh) 18; pp. 1-228.

    19- Alderich, j. H. and Arnold, C. E. 1982. Sprout control of Non bearing peach with NAA. Hort science. No. 17:3.378-379.

    20- Androulakis I.I.,1987.Studies on growth flowing and mineral contet of leaves of oliveOlea europaea L) in relation to biennial bearing and mineral nutrition in crete.ph.D.Thesis.

     

    21- Angelopoulos, K., Dichio, B., Xiloyannis, C. 1996. Inhibition of photosynthesis in olive trees (Olea europaea) during water stress and rewatering. Journal of Experimental Botany 47. Pp, 1093-100.

    Anonymous, 2000. World catalogue of olive variety. International olive oil council.

    Badr S.A., Hartman H.T.,1971.Effect of diurnally fluctuating and constant tempratures on flower induction and sex expression in the olive(Olea europea L.)physiol. Plant,24:40_45.

    Bencic, D. Lolic, T. and Sindrak, T. 2010. Morphological diversity of olive (Olea   europaea L.) variety lastovka phenotypes in the north-western part of the island of KORCULA. Seed Science. 26: 153-159.

    Barranco, D. and Rallo, L. 2000. Olive cultivars in spain. Hort Technology. 10: 107-110.

    Barranco, D. Cimato, A. Fiorino, P. Rallo, L. Touzani, A. Castaneda, C. Serafini, F. and Trujillo, I. 2000. World Catalogue of Olive Varieties. International Olive Oil Council, Madrid, Spain.

    Bacelar, E. A. Santos, D. L. Moutinho-Pereira, J. M. Goncalves, B. C. Ferreira, H. F. and C. M. 2006. Immediate responses and adaptative strategies of three olive cultivars under contrasting water availability regimes: Changes on structure and chemical composition of foliage and oxidative damage. Plant Science. 170: 596-605.

    Benavente  G.O., Castillo j., Ortuno a. and Del Rio J.A.,2000. Antioxidant activity of phenolics   aging: relation to melatonin. The New York Academy of Sciences,854: 410-424.

    Bernier G.,Kint J.M.,Sachs R.M.,1985.the physiology of flowering.Vol 2,PP 212.CRC press.

    Chaplin M.H., Stebbins R.L.,Westwood M.N., 1977. Effect of fall-aplied born sprays on fruit set and yield of Italian prune.Hort.Sci.,12:500-501.

    Cuevas, J., Rallo L. and H.F  Rappoport. 2001. Crop load effects on floral quality in olive . Scientia Horticulturae . Vol, 69(4). pp, 665-672.

    Desouky, I. M. Haggag, L. F. Abd El-Migeed, M. M. M. Kishk, Y. F.M. K. and El-Hadi, E. S. 2009. Effect of Boron and Calcium nutrients sprays on fruit set, oil content and oil quality of some olive oil cultivars. World Journal of Agricultural Sciences. 5: 180-185.

     

    Doveri, S. and Baldoni, L. 2007. Olive. p 253-264. In Kole, C. (ed.). Genome Mapping and Molecular Breeding in Plants. Fruits and Nuts.Springer-Verlag. Berlin Heidelberg. Science.26: 153-159

    El-Kholy, M. 2001. Olive fruit set - How it really happens. The Olive Press: 14-16.

     

    Ferguson, L., Steven, S. and Martin, G.C. 1994. Olive production manual. University of California. Davis. P. 156.

    Fornaciari, M., Galán, C., Mediavilla, A., Dominguez, E. and Romano, B. (2000a) Aeropalynological and phenological study in two olive Mediterranean areas: Cordoba (Spagna) and Perugia (Italy). Plant Biosyst. Vol, 134 (2). pp, 199–204.

    Fernandez_Escobar R.,Benloch M.,Navarro C.,Martin G.C.,1992.The time of flower induction in the olive j.Amer.soc.Hort.Sci.117.

    Hackett W.P.and Hartman.H.T. 1963. Morphological Development of buds of olive as related to low temperature requirement for inflorescece fomation.Bot.Gaz.,124;383-387.

    Hartman H.T.,1953.Effect of winter chilling on fruitfulness and vegetative growth in olive.proc. amer. Soc. Hort.Sci.,62:184_190.

    Hartman H.T., Uriu K.,1966.Olive nutrition.p252-261.In: N.F.childers (ed).temperate to tropical

    Fruit nutrition. Hort.publ.Rutgers Unive.,New Brunwick,N.j

    Kakru ,R,B.,Singh,R.N.and Chacko ,E.K.,1971.Inhibition of flowering in mango(magnifera indica L.) by gyberrllic acid.HortSci.6:140_141.

    Lavee, S. 1985. Olive. p. 261-276. In Monselise, S. P. (ed.). Handbook of Fruit Set and Development. CRC Press, Boca Raton, Fl.

    Lavee, S. Taryan, J. Levin, J. Haskal, A. 2002. The significance of cross-pollination for various olive cultivars under irrigated intensive growing conditions. Olivae. 91: 25-36.

    Lavee, S. 1985. Olive. p. 261-276. In Monselise, S. P. (ed.). Handbook of Fruit Set and Development. CRC Press, Boca Raton, Fl.

    Lavee, S. Taryan, J. Levin, J. Haskal, A. 2002. The significance of cross-pollination for various olive cultivars under irrigated intensive growing conditions. Olivae. 91: 25-36.

    Leon, L. Martin, L. M. and Rallo, L. 2004. Phenotypic correlations among agronomic traits in olive progenies. American Society for Horticultural Science. 129: 271-276.

    Navarorro C.,Fernandez Escobar R.,Benlloch M.,1990.,Flower bud induction in manzanillo olive.Acta Hort.,286:195_8.

    Oertli J.J., Richardson W.F.,1970. The mechanism of boron immobility in Plant Physiol, 23:108-116.

    Padula, G. Giordani, E. Bellini, E. Rosati, A. Pandolfi, S. Paoletti, A. Pannelli, G. Ripa, V. De Rose, F. Perri, E. Buccoliero, A. and Mennone, C. 2008. Field evaluation of new olive (Olea europaea L.) selections and effects of genotype and environment on productivity and fruit characteristics. Horticultural Science. 22: 87-94.

    Rosati, A. Zipancic, M. Caporali, S. and Paoletti, A. 2010. Fruitset is inversely related to flower and fruit weight in olive (Olea europaea L.). Scientia Horticulturae. 126: 200–204.

    78- Soyergin, S., Moltay, I., Genc, C. and Sutcu, A. R. 2002. Nutrient status of Olive grown in the Marmara region. Acta Hort. Vol, 586. Pp, 375-377.

    Taslimpour, M. Bonyanpour, A. and Rahemi, M. 2008. Determining the best pollinizer of olive [(Olea europaea L.) (Dezfoul)] in fars province. American-Eurasian. J. Agriculture & Environ Science. 4: 682-686.

    Tubeileh, A. Turkelboom, F. Abdeen, M. and Al-Ibrehem, A. 2004. Fruit and Oil Characteristics of Three Main Syrian Olive Cultivars Grown under Different Climatic Conditions. Acta Horticultura. 791: 409-414.

    Wodbridge C.C.,Vengas A.,Crandall P.C.,1971.The boron content of developing pearT apple and cherry flower buds.j., Amer.Soc.Hort.Sci.,613-615.

    .



تحقیق در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, مقاله در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, پروپوزال در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, تز دکترا در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, پروژه درباره پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, گزارش سمینار در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم, رساله دکترا در مورد پایان نامه بررسی برخی صفات پومولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی ارقام زیتون در منطقه درام شهرستان طارم

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول
بانک دانلود پایان نامه رسا تسیس