پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392

word
87
609 KB
31938
1393
کارشناسی ارشد
قیمت: ۱۱,۳۱۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392

    پایان نامه جهت اخذ درجه کارشناسی ارشد رشته علوم بهداشتی در تغذیه

    چکیده

    زمینه: افسردگی یکی از رایج ترین اختلال های روانی به شمار می رود. تا کنون مطالعات اندکی به بررسی رابطه الگوهای غذایی با افسردگی در کشورهای در حال توسعه پرداخته اند.

    هدف: هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگوهای غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال وغرب تهران در سال 1392 بود.

    روش: در این مطالعه مقطعی، 255 نفر از زنان 20 تا 45 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران انتخاب شدند. روش نمونه برداری به صورت سیستماتیک خوشه ای بود. پرسشنامه های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک، افسردگی بک (Beck) و فعالیت بدنی از طریق مصاحبه حضوری تکمیل شد. سپس قد و وزن افراد مورد مطالعه اندازه گیری شد و نمایه توده بدن محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل آماری داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد.

    یافته ها: شیوع افسردگی در زنان مورد مطالعه، 58% بود. دو الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی سالم (غنی از سبزی ها، هویج، حبوبات، گوجه فرنگی، میوه ها، سبزی های برگ سبز، لبنیات کم چرب، سبزی های کلمی شکل، تخم مرغ، سیب زمینی آب پز و زیتون) و الگوی غذایی ناسالم (غنی از نوشابه، سیب زمینی سرخ کرده، گوشت های فراوری شده، شیرینی و دسر، میان وعده ها، مغزها، چربی ها، ترشی ها، قند و شکر، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز، ادویه ها، طیور و ماکیان، نمک، گوشت احشاء، آبمیوه و غلات تصفیه شده). بعد از تعدیل اثر عوامل مخدوشگر، افرادی که نمره بالاتری از الگوی غذایی ناسالم کسب کرده بودند، نسبت به افراد دارای نمره پایین تر، از شانس بیشتری (نسبت شانس: 19/2، فاصله اطمینان 95%: 10/1 تا 36/4 و 02/0P=) برای ابتلا به افسردگی برخوردار بودند، اما الگوی غذایی سالم با افسردگی ارتباط آماری معنی داری نداشت.

    نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان دهنده شیوع بالای افسردگی و ارتباط مستقیم الگوی غذایی ناسالم با خطر افسردگی در زنان مورد مطالعه بود.

    کلیدواژه ها: افسردگی، الگو های غذایی، تحلیل عاملی

     

    مقدمه
    در فصل اول به بررسی بیان مسأله و اهداف و فرضیات می پردازیم. 
    1-2- بیان مسأله و اهمیت پژوهش 
    افسردگی یک اختلال روانی رایج است که مشخصه آن احساس غمگینی، نداشتن انگیزه و عدم احساس لذت، اختلال خواب، تغییر در اشتها، احساس گناه و بی ارزش بودن، خستگی و کاهش تمرکز است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی 350 میلیون نفر از مردم جهان از افسردگی رنج می برند (Marcus et al., 2012). در سال 2000، افسردگی چهارمین رتبه از نظر بار بیماری ها را به خود اختصاص داده و پیش بینی می شود که تا سال 2020، در جایگاه دوم این رتبه بندی در تمام گروه های سنی قرار خواهد گرفت (Ustun et al., 2004, Reddy, 2010). ناتوانی و از کار افتادگی ناشی از افسردگی برابر و یا حتی بیشتر از ناتوانی ناشی از دردهای مزمن، فشار خون، دیابت ملیتوس و بیماری عروق کرونر است. از پیامدهای این بیماری می توان به اختلال در عملکرد شغلی، تحصیلی و خانوادگی اشاره کرد و در شدید ترین موارد، افسردگی می تواند به خودکشی منجر شود. سالانه حدود یک میلیون نفر جان خود را در اثر خودکشی از دست می دهند (Marcus et al., 2012, Modabernia et al., 2008). 
    شیوع افسردگی در فرهنگ ها و قومیت های مختلف، متفاوت است (Modabernia et al., 2008). طبق مطالعه نوربالا و همکاران در ایران، افسردگی با شیوع 8/3 درصد در راس اختلال های روانی قرار دارد و بر اساس همین بررسی 21درصد افراد از علایم افسردگی رنج می برند (Noorbala et al., 2004). مطالعه نظری و همکاران در شهر خرم آباد نشان داد، 4/33 درصد افراد دارای علایم افسردگی هستند (Nazari et al., 2007). مدبرنیا و همکارانش در شهر رشت، شیوع اختلال های افسردگی را 5/8 درصد گزارش کردند (Modabernia et al., 2008). بر اساس مطالعه انجام شده توسط نظری و همکاران در شهر تهران، میزان شیوع اختلال افسردگی 5/22 درصد نشان داده شد. این میزان در زنان 2/29 درصد و در مردان 16 درصد گزارش شد (Nazari et al., 2001) .در مطالعه ای دیگر در شهر تهران، کاویانی و همکاران میزان افسردگی را در زنان 16/12 درصد و در مردان 47/8 درصد گزارش کردند (Kaviani et al., 2002). لازم به ذکر است که ابزار سنجش افسردگی در مطالعات مختلف، تفاوت داشت. 
    میزان شیوع افسردگی در زنان دو برابر مردان است (Modabernia et al., 2008, Mohammadi et al., 2005) و بیشتر در سنین 44-25 سال اتفاق می افتد (Waraich et al., 2004).
    شواهد¬ی وجود دارد که نشان می دهد تغذیه بر سلامت روان تاثیرگذار است. رژیم غذایی با التهاب، استرس اکسیداتیو و عملکرد و پلاستی- سیتی (انعطاف پذیری) مغز در ارتباط است که همه این عوامل بالقوه در بروز افسردگی دخالت دارند (Kessler, 2003, Blazer and Hybels, 2005, Le Port et al., 2012).
    بیشتر مطالعات انجام گرفته در این زمینه به بررسی ارتباط  بین علایم افسردگی و موادمغذی خاص نظیر فولات و سایر ویتامین های گروه B و همچنین اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFA)  Polyunsaturated fatty acid    بر اساس نقش آنها در بیوسنتز، متابولیسم و پایداری غشای نورونی پرداخته اند، هرچند که نتایج به دست آمده متناقض بوده اند. باید اشاره کرد که مواد مغذی به تنهایی دریافت نمی شوند بلکه رژیم غذایی افراد متشکل از انواعی از غذاها با مجموعه ای از مواد مغذی است که ممکن است با هم تداخل داشته و یا بر هم اثر سینرژیک داشته باشند (Sugawara et al., 2012). به علاوه، اثر یک ماده مغذی به تنهایی ممکن است آنقدرکم باشد که تشخیص داده نشود ولی اثر تجمعی چندین ماده مغذی می تواند قابل توجه باشد. سطح بالای همبستگی متقابل میان برخی مواد مغذی نیز عامل دیگری است که بررسی اثر هر ماده غذایی را به تنهایی بسیار دشوار می سازد. هنگام تجزیه و تحلیل مواد مغذی یا غذاهای خاص و تعیین ارتباط آنها با بیماری، اغلب بسیاری از تداخل های بین اجزای رژیم غذایی و خطر بیماری، نادیده گرفته می شود و در صورتی که بخواهیم این تداخل ها را در نظر بگیریم، حجم نمونه بسیار بالایی مورد نیاز خواهد بود تا تداخل های متعدد، ارزیابی شود (Esmaillzadeh et al., 2005, Hu, 2002). با توجه به این مشکلات، بهتر است به جای بررسی غذاها یا مواد مغذی خاص، به بررسی الگوهای غذایی پرداخته شود.
    تحلیل الگوهای غذایی در سال 1986 توسط Jacobson و همکارانش ارائه شد. در این روش گروهای غذایی که مصرف آن ها با هم در ارتباط است، توسط روش تحلیل عاملی به دسته هایی تقسیم بندی شده و هر دسته یک الگوی غذایی را تشکیل می دهد و به هر فرد بر حسب مقدار مصرف گروه های غذایی مختلف برای هر الگوی غذایی یک نمره داده می شود. سپس رابطه این نمرات و بیماری، مورد بررسی قرار می گیرد. با کمک این روش ریزمغذی ها و مواد غذایی جداگانه تعریف نمی شوند، بلکه به صورت دسته های بزرگ مواد غذایی که مصرف آن ها با هم در ارتباط است مورد بررسی قرار می گیرند (Hu et al., 1999).
     مطالعات انجام گرفته در زمینه ارتباط الگوهای غذایی و افسردگی بیشتر مربوط به کشورهای توسعه یافته است (Sanchez-Villegas et al., 2009, Akbaraly et al., 2009, Jacka et al., 2010, Nanri et al., 2010, Le Port et al., 2012, Sugawara et al., 2012, Noguchi et al., 2013, Jacka et al., 2014, Ruusunen et al., 2014) و یافته های اندکی در این ارتباط در کشورهای در حال توسعه در دست است (Weng et al., 2012, Chan et al., 2014) و تنها مطالعه گزارش شده از منطقه خاورمیانه نیز مربوط به مطالعه ای است که در ایران در شهر تبریز انجام گرفته است (Rashidkhani et al., 2013). کاهش خطر افسردگی در رابطه با الگوی غذایی مدیترانه ای (Sanchez-Villegas et al., 2009)، الگوی غذایی سنتی (Jacka et al., 2010, Le Port et al., 2012)، الگوی غذایی سالم (Le Port et al., 2012, Rashidkhani et al., 2013)، الگوی غذایی کامل (Akbaraly et al., 2009)، الگوی غذایی متعادل (Ruusunen et al., 2014)، الگوی غذایی ژاپنی (Nanri et al., 2010)، الگوی غذایی میوه ها- سبزی ها و الگوی غذایی میان وعده ها- نوشیدنی ها- محصولات لبنی (Chan et al., 2014) مشاهده شده است. البته در برخی مطالعات چنین ارتباطی یافت نشد (Sugawara et al., 2012, Noguchi et al., 2013). هم چنین افزایش خطر ابتلا به افسردگی با الگوی غذایی غربی (Le Port et al., 2012, Jacka et al., 2014)، الگوی غذایی فرآیند شده (Akbaraly et al., 2009)، الگوی غذایی اسنک (Le Port et al., 2012, Weng et al., 2012)، الگوی غذایی چرب- شیرین (Le Port et al., 2012) و الگوی غذای حیوانی (Weng et al., 2012) گزارش شده است. با این وجود، در  چندین مطالعه چنین ارتباطی مشاهده نشده است (Nanri et al., 2010, Sugawara et al., 2012, Noguchi et al., 2013, Rashidkhani et al., 2013)

     

     

    Abstract

    Background: Depression is one of the most common mental illnesses. So far, few studies have investigated the relationship between dietary patterns and depression in developing countries.

    Objective: The objective of this study was to determine the prevalence of depression and its relationship with dietary patterns in women who were attending health centers in North and West of Tehran in 2013.

    Materials and Methods: In this cross-sectional study, 255 women aged 20-45, who were attending health centers in the North and west of Tehran, were selected. The sampling method was systemic clustering. General information, food frequency, beck depression inventory and physical activity questionnaires were completed via interview. Then, weight, and height were measured with standard methods and body mass index was calculated. Statistical analysis of data was implemented by SPSS-21 software.

    Results: The prevalence of depression in women surveyed was 58%. Two major dietary patterns were identified: The healthy dietary pattern (high in other vegetables, yellow vegetables, legumes, tomato, fruits, green leafy vegetables, low-fat dairy products, cruciferous vegetables, eggs, boiled potato and olive) and the unhealthy dietary pattern (high in soft drinks, fried potato, processed  meat, sweets and desserts, snacks, nuts, solid oil, pickles, sugar, high-fat dairy products, red meat, spices, poultry, salt, organ meat, fruit juice and refined grains). After adjusting confounders, individuals, who gained higher scores in the unhealthy dietary pattern, had higher probability (OR= 2.19, 95%CI: 1.10 to 4.36, P =0.02) of depression; however, the healthy dietary pattern showed no significant association with the risk of depression.

    Conclusion: The findings indicate a high prevalence of depression and positive relationship between the unhealthy dietary patterns with the risk of depression in women surveyed.

    Keywords: Depression, Dietary patterns, Factor analysis

  • فهرست و منابع پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392

    فهرست:

    فصل اول: مقدمه و بیان مسآله

    مقدمه

    1-2- بیان مسآله و اهمیت پژوهش

    1-3- اهداف و فرضیات

    1-3-1- هدف اصلی

    1-3-2- اهداف فرعی                                 

    1-3-3- سوالات پژوهش

    1-3-4- فرضیات پژوهش

    فصل دوم: بررسی متون

    مقدمه

    2-2- روش های شناسایی الگوهای غذایی

    2-2-1- تحلیل عاملی

    2-2-2- تحلیل خوشه ای

    2-2-3- شاخص های تغذیه ای

    2-3- مروری بر مطالعات انجام یافته

    2-3-1- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در ایران

    2-3-2- مطالعات انجام شده در زمینه افسردگی در سایر کشورها

    2-3-3- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در ایران

    2-3-4- مطالعات انجام شده در زمینه الگوهای غذایی و افسردگی در سایر کشورها

    فصل سوم: روش پژوهش

    3-1- مقدمه

    3-2- نوع پژوهش

    3-3- جامعه پژوهش

    3-3-1- معیارهای ورود به مطالعه

    3-4- روش نمونه گیری و حجم نمونه

    3-5- روش گردآوری داده ها

    3-6- ابزار گردآوری داده ها

    3-6-1- ارزیابی متغیرهای جمعیتی، اقتصادی- اجتماعی، شیوه زندگی و وضعیت سلامتی

    3-6-2- ارزیابی شدت افسردگی

    3-6-3- ارزیابی دریافت های غذایی

    3-6-4- ارزیابی فعالیت بدنی

    3-6-5- ارزیابی وضعیت تن سنجی

    3-7- روش تجزیه و تحلیل داده ها

    3-8- مکان و زمان مطالعه

    3-9- محدودیت های پژوهش

    3-10- ملاحظات اخلاقی

    3-11- تعریف واژه ها

    فصل چهارم: یافته ها                 

    4-1- تعیین شدت افسردگی در زنان مورد مطالعه

    4-2- الگوهای غذایی شناسایی شده

    4-3- توزیع متغیرهای جمعیتی و اقتصادی - اجتماعی  در دسته های مختلف شدت افسردگی

    4-4- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف شدت افسردگی

    4-5- توزیع متغیرهای جمعیتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی

    4-6- توزیع متغیرهای اقتصادی- اجتماعی در دسته های مختلف الگوهای غذایی

    4-7- توزیع متغیرهای شیوه زندگی و وضعیت سلامتی، نمایه توده بدن و انرژی دریافتی در دسته های مختلف الگوهای غذایی 

    4-8- نسبت شانس و فاصله اطمینان 95% برای ابتلا به افسردگی در بین دسته های الگوهای غذایی

    فصل پنجم: بحث، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادات

    5-1- بحث در مورد یافته های مربوط به افسردگی

    5-1-1- بحث در مورد یافته های مربوط به شیوع افسردگی

    5-1-2- بحث در مورد عوامل مرتبط با افسردگی

    5-1-2-1- سن

    5-1-2-2- بعد خانوار و تعداد فرزندان

    5-1-2-3- تحصیلات

    5-1-2-4- درآمد

    5-1-2-5- وضعیت مالکیت منزل مسکونی

    5-1-2-6- وضعیت شغلی

    5-1-2-7- وضعیت تاهل

    5-1-2-8- اندازه های تن سنجی

    5-1-2-9- انرژی دریافتی

    5-2- بحث در مورد یافته های مربوط به الگوهای غذایی

    5-3- بحث در مورد الگوهای غذایی و افسردگی

    5-4- نتیجه گیری

    5-5- پیشنهادات

    فهرست منابع

    پیوست ها

    منبع:

     

     

    Aadahl, M. and Jorgensen, T. (2003). "Validation of a new self-report instrument for measuring physical activity." Med Sci Sports Exerc 35(7): 1196-1202.

                                                                                                                                           

    Ahmadi, A. and Yosefi, G.  (2008). "The incidence of depression and related causes among Bakhteyari tribal population, Iran - 2006." Journal of Gorgan University of Medical Sciences 10(2): 65-68.

     

    Akbaraly, T. N. Brunner, E. J. Ferrie, J. E. Marmot, M. G. Kivimaki M. and. Singh-Manoux A. (2009). "Dietary pattern and depressive symptoms in middle age." British Journal of Psychiatry 195(5): 408-413.

     

    Akhtar-Danesh, N. and Landeen J. (2007). "International Journal of Mental Health Systems." International Journal of Mental Health Systems 1: 4.

     

    Attari, A. Ekramnia, F. Naghdi, F. Farzaneh, H. Rismanchian, A. and Jaberi, P.  (1998). "Epidemiological study of the prevalence of depression in people over 20 years in Esfahan." Journal of Research in Medical Sciences 1(3): 41-44. (In persian)

     

    Azadbakht, L. Mirmiran, P. Esmaillzadeh, A. and Azizi, F. (2005). "Dairy consumption is inversely associated with the prevalence of the metabolic syndrome in Tehranian adults." American Journal of Clinical Nutrition 82(3): 523-530.

     

    Ballenger, J. C. Davidson, J. R. Lecrubier, Y. Nutt, D. J. Bobes, J. Beidel, D. C. et al. (1998). "Consensus statement on social anxiety disorder from the International Consensus Group on Depression and Anxiety." Journal of Clinical Psychiatry 59 Suppl 17: 54-60.

     

    Ballenger, J. C. Davidson, J. R. Lecrubier, Y. Nutt, D. J. Borkovec, T. D. Rickels, K. et al. (2001). "Consensus statement on generalized anxiety disorder from the International Consensus Group on Depression and Anxiety." Journal of Clinical Psychiatry 62 Suppl 11: 53-58.

     

    Blazer, D. G. and Hybels, C. F. (2005). "Origins of depression in later life." Psychological Medicine 35(9): 1241-1252.

     

    Cangiano, C. Laviano, A. Del Ben, M. Preziosa, I. Angelico, F. Cascino, A. et al. (1998). "Effects of oral 5-hydroxy-tryptophan on energy intake and macronutrient selection in non-insulin dependent diabetic patients." International journal of obesity and related metabolic disorders 22(7): 648-654.

     

    Chan, R. Chan, D. and Woo, J. (2014). "A Prospective Cohort Study to Examine the Association between Dietary Patterns and Depressive Symptoms in Older Chinese People in Hong Kong." PLoS One 9(8): e105760.

     

    Esmaillzadeh, A. Kimiagar, M. Mehrabi, Y. and Azadbakht, L. (2005). "Major dietary patterns and chronic disease risk." Iranian Journal of Diabetes and Lipid Disorders 5(1): 1-9.

     

    Ghaffarpour, M. Houshiar-Rad, A. and Kianfar, H. (1999). " The manual for household measures, cooking yields factors and edible portion of foods." Tehran: Nashre Olume Keshavarzy. (In persian)

     

    Ghassemzadeh, H. Mojtabai, R. Karamghadiri, N. and Ebrahimkhani, N. (2005). "Psychometric properties of a Persian-language version of the Beck Depression Inventory--Second edition: BDI-II-PERSIAN." Anxiety and Depression 21(4): 185-192.

     

    Hadavi, M. Ali Dallaki, S. and Holagooee, M. (2006). "Prevalence of depression in women referring to RAFSANJAN city health centers." Iranian Journal of Nursing Research 1(2): 55-61. (In persian)

     

    Hu, F. B. (2002). " Dietary pattern analysis: a new direction in nutritional epidemiology " Current Opinion in Lipidology 13(1): 3-9.

     

    Hu, F. B. Rimm, E. Smith-Warner, S. A. Feskanich, D. Stampfer, M. J. Ascherio, A. et al. (1999). "Reproducibility and validity of dietary patterns assessed with a food-frequency questionnaire." The American Journal of Clinical Nutrition 69(2): 243-249.

     

    Jacka, F. N. Cherbuin, N. Anstey, K. J. and Butterworth P. (2014). "Dietary patterns and depressive symptoms over time: examining the relationships with socioeconomic position, health behaviours and cardiovascular risk." PLoS One 9(1): e87657.

     

    Jacka, F. N. Kremer, P. J. Berk, M. de Silva-Sanigorski, A. M. Moodie, M. Leslie, E. R. et al. (2011). "A prospective study of diet quality and mental health in adolescents." PLoS One 6(9): e24805.

     

    Jacka, F. N. Pasco, J. A. Mykletun, A. Williams, L. J. Hodge, A. M. O'Reilly, S. L. et al. (2010). "Association of Western and traditional diets with depression and anxiety in women." The American Journal of Psychiatry 167(3): 305-311.

     

    Kalantari, N. and Ghaffarpour, M. (2005). " National Comprehensive Study on Household Food Consumption Pattern and Nutritional Status IR IRAN, 2001–2003." Tehran: Nutrition Research Department, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shaheed Beheshti University of Medical Sciences, Ministry of Health.

     

    Karimi, Z. Jessri, M. Houshiar-Rad, A. Mirzaei, H. R. and Rashidkhani, B. (2014). "Dietary patterns and breast cancer risk among women." Public Health Nutrition 17(5): 1098-1106.

     

    Kaviani, H. Ahmadi Abhari, A.S. Nazari, H. and Hormozi, K. (2002). "Prevalence Of Depressive Disordrs In Tehran Resident Population (year 2000)." Tehran University Medical Journal 60(5): 393-399.

     

    Kelishadi, R. Ardalan, G. Gheiratmand, R. Gouya, M. M. Razaghi, E. M. Delavari, A. et al. (2007). "Association of physical activity and dietary behaviours in relation to the body mass index in a national sample of Iranian children and adolescents: CASPIAN Study." Bull World Health Organ 85(1): 19-26.

     

    Kessler, R. C. (2003). "Epidemiology of women and depression." Journal of affective disorders 74(1): 5-13.

     

    Le Port, A. Gueguen, A. Kesse-Guyot, E. Melchior, M. Lemogne, C. Nabi, H. et al. (2012). "Association between dietary patterns and depressive symptoms over time: a 10-year follow-up study of the GAZEL cohort." PLoS One 7(12): e51593.

     

    Linde, J. A. Jeffery, R. W. Finch, E. A. Simon, G. E. Ludman, E. J. Operskalski, B. H. et al. (2007). "Relation of body mass index to depression and weighing frequency in overweight women." Preventive Medicine 45(1): 75-79.

     

    Maracy, M. Iranpour, S. Esmailzadeh, A. and Kheirabadi, G. (2014). "Dietary Paterns During Pregnancy and the Risk of Postpartum Depresion." Iranian Journal of Epidemiology 10(1): 45-55.

     

    Marcus, M. Yasamy, M. T. Van Ommeren, M. Chisholm, D.  and S. Saxena (2012). "Depression: A global public health concern." World health organization paper on depression: 6-8.

     

    Modabernia, M. J. Tehrani, H. S. Fallahi, M. Shirazi, M.  and A. H. Modabbernia (2008). "Prevalence of depressive disorders in Rasht, Iran: A community based study." Clinical Practice and Epidemiology in Mental Health 4: 20.

     

    Mohammadi, M. R. Davidian, H. Noorbala, A. A. Malekafzali, H. Naghavi, H. R. Pouretemad, H. R. et al. (2005). "An epidemiological survey of psychiatric disorders in Iran." Clinical practice and epidemiology in mental health 1(1): 16.

     

    Nanri, A. Kimura, Y. Matsushita, Y. Ohta, M. Sato, M. Mishima, N. et al. (2010). "Dietary patterns and depressive symptoms among Japanese men and women." European Journal of Clinical Nutrition 64(8): 832-839.

     

    Nazari, H. Hormozi, K. Mashayekhi, F. Valizadeh, M. and Falahati, F. (2001). "Prevalence of depression in Tehran." Yafteh 3: 23-28. (In persian)

     

    Nazari, H. Namdari, P. Tarrahi, M. J. and Badrizadeh, A. (2007). "The screening of depressive disorder in 20- 64 aged people in Khorramabad." Yafteh 9: 29-33. (In persian)

     

    Noguchi, R. Hiraoka, M. Watanabe, Y. and Kagawa, Y. (2013). "Relationship between dietary patterns and depressive symptoms: difference by gender, and unipolar and bipolar depression." Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokyo) 59(2): 115-122.

     

    Noorbala, A. Yazdi, S. B. Yasamy, M.  and Mohammad, K. (2004). "Mental health survey of the adult population in Iran." The British Journal of Psychiatry 184(1): 70-73.

     

    Norman, A. Bellocco, R. Bergstrom, A. and Wolk, A. (2001). "Validity and reproducibility of self-reported total physical activity--differences by relative weight." International journal of obesity and related metabolic disorders 25(5): 682-688.

     

    Norman, G. and Streiner, D. (1994). "Principal components and factor analysis." Biostatistics. The bare essentials: 163-177.

     

    Payab, M. Motlagh, A. R. Eshraghian, M. Rostami, R. Siassi, F. Abbasi, B. et al. (2012). "The association between depression, socio-economic factors and dietary intake in mothers having primary school children living in Rey, South of Tehran, Iran." Journal of Diabetes & Metabolic Disorders 11(1): 29.

     

    Popa, T. A. and Ladea, M. (2012). "Nutrition and depression at the forefront of progress." Journal of Medicine and Life 5(4): 414-419.

     

    Quirk, S. E. Williams, L. J. O'Neil, A. Pasco, J. A. Jacka, F. N. Housden, S. et al. (2013). "The association between diet quality, dietary patterns and depression in adults: a systematic review." BMC Psychiatry 13: 175.

     

    Rajabizadeh, G. (2004). "An epidemiologic study of depression in Mahan—region of Kerman." Journal of Teb& Tazkieh 52: 44–52. (In persian)

     

    Rajabizadeh, G. and Ramazani, A. (2003). "Prevalence of depression in Kerman city." Journal of Rafsanjan University of Medical Science 3: 58-66. (In persian)

     

    Rashidkhani, B. Pourghassem Gargari, B. Ranjbar, F. Zareiy, S. and Z. Kargarnovin (2013). "Dietary patterns and anthropometric indices among Iranian women with major depressive disorder." Psychiatry Research 210(1): 115-120.

     

    Reddy, M. S. (2010). "Depression: the disorder and the burden." Indian Journal of Psychological Medicine 32(1): 1-2.

     

    Rezazadeh, A. and Rashidkhani, B. (2010). "The association of general and central obesity with major dietary patterns of adult women living in Tehran, Iran." Journal of Nutritional Science and Vitaminology (Tokyo) 56(2): 132-138.

     

    Rostamzadeh, Z. and Khalilzadeh, R. (2007). "Survey prevalence and intensity rate depression in uremia girl's high school students." Journal of Nursing and Midwifery Urmia University of Medical Sciences 5(2): 12-18. (In persian)

     

    Ruusunen, A. Lehto, S. M. Mursu, J. Tolmunen, T. Tuomainen, T. P. Kauhanen, J. et al. (2014). "Dietary patterns are associated with the prevalence of elevated depressive symptoms and the risk of getting a hospital discharge diagnosis of depression in middle-aged or older Finnish men." Journal of Affective Disorders 159: 1-6.

     

    Sanchez-Villegas, A. Delgado-Rodriguez, M. Alonso, A. Schlatter, J. Lahortiga, F. Serra Majem, L. et al. (2009). "Association of the Mediterranean dietary pattern with the incidence of depression: the Seguimiento Universidad de Navarra/University of Navarra follow-up (SUN) cohort." Archives of General Psychiatry 66(10): 1090-1098.

     

    Sanchez-Villegas, A. Henriquez, P. Bes-Rastrollo, M. and Doreste, J. (2006). "Mediterranean diet and depression." Public Health Nutrition 9(8A): 1104-1109.

    Sotoudeh, G. Siassi, F. Lesan, S. Mirdamadi, R. and Chamari, M. (2007). "Prevalence of anxiety and depression and associated factors in women with high level of androgens in blood." Journal of Medical Council of Islamic Republic of Iran 25(4): 482–489. (In persian)

     

    Sugawara, N. Yasui-Furukori, N. Tsuchimine, S.  Kaneda, A. Tsuruga, K. Iwane, K. et al. (2012). "No association between dietary patterns and depressive symptoms among a community-dwelling population in Japan." Annals of General Psychiatry 11(1): 24.

     

    Tarsarkisian, N. Rahmanian, M. Azar, M. Miorian, H. and Khalili, S. (2010). "Modified Iranian food composition tables." Tehran: National Nutrition and food Technology Research Institute. (In persian)

     

    Tietjen, G. E. Peterlin, B. L. Brandes, J. L. Hafeez, F. Hutchinson, S. Martin, V. T. et al. (2007). "Depression and anxiety: effect on the migraine-obesity relationship." Headache 47(6): 866-875.

     

    Timur, S. and Sahin, N. H. (2010). "The prevalence of depression symptoms and influencing factors among perimenopausal and postmenopausal women." Menopause 17(3): 545-551.

     

    Ustun, T. B., Ayuso-Mateos, J. L. Chatterji, S.  Mathers, C. and Murray, C. J. (2004). "Global burden of depressive disorders in the year 2000." The British Journal of Psychiatry 184: 386-392.

     

    Waraich, P. Goldner, E. M. Somers, J. M. and Hsu, L. (2004). "Prevalence and incidence studies of mood disorders: a systematic review of the literature." The Canadian Journal of Psychiatry 49(2): 124-138.

     

    Weng, T. T. Hao, J. H.  Qian, Q. W. Cao, H. Fu, J. L. Sun, Y.et al. (2012). "Is there any relationship between dietary patterns and depression and anxiety in Chinese adolescents?" Public Health Nutrition 15(4): 673-682.

     



تحقیق در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, مقاله در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, پروپوزال در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, تز دکترا در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, تحقیقات دانشجویی درباره پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, مقالات دانشجویی درباره پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, پروژه درباره پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, گزارش سمینار در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, پروژه دانشجویی در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, تحقیق دانش آموزی در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, مقاله دانش آموزی در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392, رساله دکترا در مورد پایان نامه شیوع افسردگی و ارتباط آن با الگو های غذایی در زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شمال و غرب تهران در سال 1392

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول
بانک دانلود پایان نامه رسا تسیس